bambusz parketta

Parketta - padló - bambusz parketták

parketták, fapadlók és bambusz parketták szerkezete.

Hajópadló

A hajópadló színlapja teljes felületén gyalult kell, hogy legyen, míg a hátlap vagy gyalult, vagy finoman fűrészelt. A hajópadló-elemek hosszanti végei általában a járófelületre és az élekre merőlegesen vannak levágva, de ma már nem ritka a végoldali megmunkálás, mely lehet csap és horony, vagy vendégcsapos összeépítésnél mindkét végén hornyolt kialakítású. Alkalmazott fafajok: hagyományosan a fő fafajcsoport a fenyő. A divatirányzatoknak megfelelően ma szinte minden parkettagyártásra használt fafajból fellelhető a hajópadló is.

Csaphornyos parketta, svédpadló

A fa padlóburkolatok klaszikus, legismertebb formája, melyet a kisebb méretek a fa takarékosabb felhasználása és a nevében is szereplő kialakitása jellemez. Az 500 mm feletti méreteket nevezik svédpadlónak is. Általános elvként fogadhatjuk el, hogy 500 mm hosszig jobbos és balos kivitelben készül a csaphornyos parketta, ezzel lehetővé téve a klaszikus halszálkás lerakási módot. 600 mm-től általában egyoldalas kivitel jellemző, így a lerakás szalag mintában történik. A csaphornyos parkettához felhasználható fafajok: tölgy, bükk, akác, csertölgy és kőris a legelterjedtebb parketta-alapanyag és az új divatirányzatoknak megfelelően számos egzóta fa.

Lamellaparketta

A lamellaparketta a beltéri tömörfa padlóburkolatok egyik viszonylag kevésbé elterjedt változata. A lamellaparkettának két változata terjedt el: a - egyszerű téglalap keresztmetszet, ragasztási horony és alámetszés nélkül- , b- a hátlapon ragasztási horony és alámetszés található. A lamellaparketta-elemeket sok esetben - a lerekás gyorsítása érdekében - műanyag hálóra táblásítva forgalmazzák.

Kétrétegű parketták

A kétrétegű parketták kifejlesztését a hagyományos csaphornyos parkettához hasonlóan - változatós formában lerakható, ugyanakkor mérettartóbb, előre lakkozható készparketta íránti igény hozta létre. A felépítése az elnevezésnek megfelelően két rétegből áll. a fedőréteg általában 3,2-6 mm vastagságú nemes fa, az alsó réteg a fedőrétegre merőlegesen ragasztott fenyő vagy keményfa ill. rétegelt lemez vastagsága 4,5-8 mm. A kétrétegű parketták teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. A méretstabil szerkezet lehetővé tette a vékony, 9-14 mm vastagságú parketták gyártását, ami az építő iparban kedvelt, mivel a hidegburkolattal könnyen egy szintbe hozható a parketta felület. A hagyományos csaphornyos parketták vastag szerkezetére a modern építési technologiában nincs szükség, mert már nem szükséges az önhordó és höszigetelő képesség.

Háromrétegű parketták

A háromrétegü parketta (szalagparketta, készparketta) teljes mértékben fa alapú, három egymásra merőleges szálirányú rétegből felépített, ragasztóval összeragasztott padlóburkolat. A háromrétegű parketták a gyártás során teljesen készre csiszoltal. felületkezeltek, mind a négy élükön csappal il. horonnyal vagy ragasztás nélküli oldható profilú illesztéssel ellátottak. Teljesen készre gyártva kerülnek le a gyártósorokról.

Bambusz padlók

A piacon sokféle bambusz padlóburkolat található a kizárolag bambuszból készülő egy, két vagy háromrétegű parkettától padlóktól kezdve az alsó rétegekben fenyőttartalmazó szalagparkettáig a csaphornyor illesztéstől az önzáróig. Legújabb típusa az újgenerációs bambusz parketta. Természetes ellenállósága mind a nedvességgel, mind a penésszel szemben kiemelkedő.

Parafa padlók

A parafa anyagában lévő sokmilliónyi légzsák nagy rugalmasságot biztosít, ezért a parafapadlók rendkívül jó hang- és höszigetelő valamint rezgéscsillapító képeségűek. Nehezen éghetők, antisztatikusak, rothadás, horhadás, gombaellenálló burkolatok. Alkalmas melegburkolatként és padlófűtésnél is, rendkivül jó mérettartása miatt. Tetőtér-beépítések ideális burkolóanyaga. parafa-padló

MenüMinta rendelés adatvédelem cimkék

BestWood

2120. Dunakeszi Pallag utca 17.
Tel: + 36 30 5480330
minta rendelés A bambusznadparketta.hu oldalon található összes termékleírás jogosultja az Ecolines-Homes Kft. A szövegek és képek engedély nélküli átvétele és bármilyen formában történő nyilvánosságra hozatala büntető és polgári jogi következményeket von maga után.
CikkekMegosztás Márka  
Error: It's not possible to reach RSS file...
BestWood bambusz parketta egy minőségi padló az otthonába. A parketta a bambusz parketták legújabb generációja. Kedvező árfekvése miatt jó választás laminált parketta helyett. Bestwood parketta Önnek fejlesztve. rss blog hírlevél feliratkozás linkajánló
Fejleszti: WebStars | Linkajánló