bambusz parketta

Bambusz

Mao bambusz

A bambusz nem nevezhető fának. Ez egy fűféle.
Mindazonáltal erőssége és strapabírása miatt kedvelt építőanyag. A bambusz másik nagy előnye, hogy a hagyományos faburkolatok kiválthatók vele és ez nagy könnyebbséget jelent az amúgy is túlterhelt erdőségeinknek. Maga a növény 3 év alatt teljesen kifejlődik, ezért aratása után hamar rehabilitálódik.
Az aratás ez esetben nem jelenti a növény teljes eltávolítását a földből, ezért nem igényel újraültetést. És mivel a bambusz nagy tűrőképességű növény, nem igényel különösebb gondozást, műtrágyázást illetve növényvédelmet. Gyakorlailag bármire felhasználható, akár a konyhában alátétként, akár a divatban, de készül belőle szőnyeg, munkalap, furnér és parketta is.
Mao (Moso) bambusz
Fagytűrése: -18 +20 C
Hossza: magasabb mint 2500mm

Bamboo Lines Optimo5.5 Moso bambusz.

Termékeink gyártásához, csak a Bamboo Lines 5,5 Moso bambuszt használjuk, mely a Zhejaing provinciában nő, Kínában. Több mint 1500 féle bambusz található meg, a Moso, a legkeményebb közülük, sűrű rostokkal rendelkezik, mely erős alapanyaga, a gyönyörű és tartós bambusz parkettáknak, paneloknak és furnéroknak.
A legoptimálisabb jellemzők eléréséhez, 5 és 6 év közötti bambuszt kell learatni a gyártáshoz.
Mint minden bambusz, az összes szár egy gyökértörzsből nő.
A Moso bambusz, 1 métert nő 24 óra alatt. Azután, a növekedés a száron belül kezdődik. Az üres szár falai belsőt sűrítenek, ahogy klorofillt, cukrot és szerves anyagot változtatnak sűrű, rostos cellulózzá. Ezek a megerősített de könnyűsúlyú anyagok, melyek óriási erővel és rugalmassággal látják el a bambuszszárat az egész hossza mentén.
A Moso bambusz fiatal hajtásai annyira lágyak, hogy őket kulináris csemegeként tudják aratni. Az egy éves bambuszokat, mivel lágyak, ezért kiváló alapanyagai a kaligrafikus papíroknak. A négy éves bambusz szár rostfejlődése a bambuszpadlózatnál jobban megfelel a papírgyártásnak.
Amint a bambusz eléri az 5 és 6 év közötti évét, megfelelő keménységű lesz.

Az optimo 5.5 bambusz használata biztosítja termékeink, tartós szépségét, keménységét és stabilitását.

A bambusz virágzása

A bambusz körüli titokzatosságok egyike, hogy egyes egyedek szakaszonként ugyanabban az időben egész éven át virágoznak. Ez történt a Phyllostachys bambuszfélével, amikor végig virágozta az 1970-es éveket, ahogy ezt megtette a bambusztörténelem szerint minden 120 évben. A phyllostachis nemzettség virágzásának nyilvántartása évszázadokra nyúlik vissza. Ismereteink szerint senki sem tudja, mi ösztönzi a virágzást. Míg egyes bambuszfajták virágzása időszakos, másoknál környezeti körülmények, szárazság, vagy egyéb feszültség idézi elő. Az egyedi növény virágzása 2-7 évig folytatódhat és ez sokszor végzetes, de külön gondozással és táplálással az anyanövény túlélheti és éppen csak kisebb lesz. E mellett még a sok mag elültethető, ez vagy az anyanövénnyel azonosat reprodukál, vagy új és érdekes változatot állít elő. Mire az anyanövény befejezi a virágzást, már új csemeték pezsdűlhetnek körülötte. Bizonyos fajokat annyira megvisel a virágzás, hogy a magok beérlelése után el is pusztulnak. Ez főleg az óriás fajokra jellemző, de szerencsére nagyon ritkán, 40-120 évenként fordul elő. A fajok zöme túléli a virágzást és bár a virágzott szárak elpusztulnak, a telepek a rizómákról felújulnak. A kisebb termetű fajok viszonylag gyakran (némelyek évenként is) virágoznak, de ezek esetében a virágzás nem okoz számottevő visszaesést a fejlődésben.

Bambusz Linkajánló

wikipédia bambuszparketta.hu optimo5.5 bambusz.lap.hu
MenüMinta rendelés adatvédelem cimkék

BestWood

2120. Dunakeszi Pallag utca 17.
Tel: + 36 30 5480330
minta rendelés A bambusznadparketta.hu oldalon található összes termékleírás jogosultja az Ecolines-Homes Kft. A szövegek és képek engedély nélküli átvétele és bármilyen formában történő nyilvánosságra hozatala büntető és polgári jogi következményeket von maga után.
CikkekMegosztás Márka  
Error: It's not possible to reach RSS file...
BestWood bambusz parketta egy minőségi padló az otthonába. A parketta a bambusz parketták legújabb generációja. Kedvező árfekvése miatt jó választás laminált parketta helyett. Bestwood parketta Önnek fejlesztve. rss blog hírlevél feliratkozás linkajánló
Fejleszti: WebStars | Linkajánló